Glacier
Glacier, vyvinutý Washingtonskou státní univerzitou a uvedený na trh v roce 2000, je vysoce výnosný, dvouúčelový chmel s dobře vyváženou hořkostí a příjemným aromatickým profilem, vyznačující se nízkým obsahem co-humulonů (11-13 %), což mu dává mírnou a příjemnou hořkost. Glacier vykazuje příjemnou chmelovou vůní s bylinným, dřevitým a citrusovým charakterem.
Popularita Glacier v pivovarnickém sektoru roste. Je velmi vhodný pro IPA, ESB a APA, ale byl použit i v mnoha dalších stylech. Ideálně využitý v pozdním přidání varu.
Země původu: USA
AA (alfa kyseliny): 5,3 %
BA (beta kyseliny): 5,4-9,5 %
Cohumulone: 11-13 % (AA)
Alternativy: Willamette, Fuggle (US), Tettnanger, Golding (US)
Účel použití: Hořkost / Aroma (Dual Use)
Dostupnost:
dostupné
115 Kč